Preizkusite delo kozjega pastirja
Pri nas se lahko bolje spoznate s kozami jih malo pobožate, nahranite ali pa pomolzete oz. vsaj poizkusite.
Hkrati vam lahko povem tudi, kako je treba koze hraniti in negovati.
Delo pastirja bo predstavila Maruška Planko, ki si že vrsto let nabira izkušnje z rejo koz. Sprva so bile koze preizkus očiščenje terena, ampak ker sva naselila mlečno pasmo se je bilo potrebno na hitro naučiti molže. Tukaj vam raje ne povem kako je zgledala moja prva molža.
Danes jih brez težav negujem vem kako kozo pogledati v oči in vidim, če se z njo kaj dogaja ali se je loteva kakšna bolezen. Naj omenim tudi , da obstajajo znaki, ki povedo kdaj bo koza skotila in vem kako ji pomagat če je potrebno.
O vsem tem vas lahko naučim na delavnici hkrati vam lahko zaupam, kako predelati mleko v sir, skuto ali jogurt. Pri predelavi kravjega in kozjega mleka so majhne razlike, ki pa naredijo veliko razliko v končnem izdelku.
Za več informacij sem dosegljiva na 040/170-399